Tanker om politik og historie…

Dagens hykler – Søren Krarup

Posted in Dagens hykler, Dansk Folkeparti, Højrefløjen by polyb on 25. februar 2010

Portrætfoto fra ft.dk

I et læserbrev i Information den 23. februar 2010, anklager Dansk Folkepartis Søren Krarup Socialdemokratiet for, i modsætning til Dansk Folkeparti, at “ideologiserer og dæmoniserer” deres modparter.

Man må undre sig over hvilken verden manden lever i. Det vil være for omfattende at liste eksempler op, hvor medlemmer af Dansk Folkeparti ideologiserer eller dæmoniserer deres modparter, så lad os nøjes med et nogle eksempler fra dagens hykler selv :

»Det kan godt være, at det lyder krænkende, men islam er et totalitært regime, der har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden. Tørklædet er et symbol på dette regime og Koranen kan udmærket sammenlignes med Hitlers ‘Mein Kampf’.« (Folketingssalen, 23.4.2007).

»Islam er ikke en religion, men et totalitært system, af samme art som de totalitære systemer i det 20. århundrede – kommunisme og nazisme.« (Nyhedsavisen, 20.4.2007).

»For så vidt som man siger, at hagekorset er symbolet på nazismen, så er det jo altså af samme art som islams tørklæde.« (Politiken.dk, 18.4.2007).

»Det, der gør det så forbistret vanskeligt at tale om revselsesret i dag, er, at vi er blevet oversvømmet af en kultur, for hvilken vold – mandens hellige ret til at banke sin kone og børn gule og blå – er naturligt. Og det vil sige, at den danske tradition for revselsesret er blevet mere eller mindre kompromitteret af en muslimsk tradition, der er ganske anderledes.« (Politiken, 13.11.2005).

»Problemet er, at landet ulykkeligvis er blevet overfyldt med muslimsk, såkaldt kultur, og i islam er det jo mandens ret at slå sine børn og sin kone gule og blå. Den form for vold de udøver er jo af en sadistisk og brutal karakter. Derfor kan vi ikke genindføre loven, og derfor er det vigtigt, at vi må have dem til at skrive under på det.« (Politiken, 5.11.2005).

»Det er fuldstændig rigtigt, at man godt kan sammenligne islam med kommunismens og nazismens pest. Islam er en ny totalitær pest over Europa.« (B.T., 23.3.2002).

»Jeg betragter Dansk Folkeparti som en modstandsbevægelse, hvor jeg kan aftjene min nationale værnepligt mod det landsforræderi, som vi ser fra folketingspolitikerne. De lukker hvert år tusindvis af nye flygtninge og indvandrere ind i vores land, samtidig med at bander af unge indvandrere hærger og terroriserer danskerne, og på den måde er de i gang med fuldstændig at afmontere vores land.« (Jyllands-Posten, 21.10.2000).

Samtlige citater er fundet i Rune Engelbreth Larsens hate-speech arkivhumanisme.dk.

Søren Krarup sammenligner altså sine modstandere med nazister og kommunister, skriver at de banker deres koner og børn, og kalder atter andre for landsforrædere.

Tak for i aften…

Reklamer

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. WilliamJansen said, on 26. februar 2010 at 20:43

  Velkommen til Blogland!

  Du er kommet godt fra start, og jeg har egentlig ikke noget at sige endnu. Tillad mig derfor en spørgende/anbefalende vinkel på din blogs første kommentar.

  Nu har jeg læst din profil. Kender du Nick Cohens “What’s Left: How liberals lost their way”? Bogen handler dybest set om venstrefløjens højredrejning i de senere år. Det var den, som først gjorde mig opmærksom på The Euston Manifesto.

  Den er hermed anbefalet.

 2. polyb said, on 27. februar 2010 at 13:08

  @WilliamJansen

  Mange tak for velkomsten, og anbefalingen. Jeg vil prøve at kigge lidt på det 🙂

 3. […] Se eventuelt også : Dagens hykler – Søren Espersen Dagens hykler – Søren Krarup […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s