Tanker om politik og historie…

Hvad vil 180Grader?

Posted in Højrefløjen, Medierne by polyb on 2. marts 2010

Netavisen 180Grader var engang et friskt pust i mediebilledet.

Selvom jeg aldrig har været enig i avisens grundlag, at mediebilledet i Danmark ikke er borgerligt, så diskede de alligevel op med interessante og selvstændige artikler med en klart borgerlig-liberal vinkel.

Nu er “avisen” så for nyligt skiftet over til at være brugerstyret. Om det nye koncept skriver 180Grader selv :

Brugerne har magten 180Grader.dk

Fremover har brugerne magten på det nye 180Grader.dk. Vi åbner op for bidrag fra vores brugere, og du kan nu tilføje indhold over alt fra nettet, fra blogge, andre nyhedsmedier og sågar ting, som du selv har skrevet.

180Grader.dk’s redaktion fokuserer fremover på at producere endnu flere borgerlige artikler, og lader det samtidig være op til jer brugere at bidrage med de bedste artikler og videoer fra andre medier.

Alle brugere kan skrive deres egne klummer, kommentere på indhold, som andre har bidraget med, samt stemme indholdet op eller ned for at hjælpe de andre brugere med at finde ud af, hvad der er mest interessant.

Du kan dermed nemt og hurtigt skabe din egen profil, hvor andre brugere kan følge det indhold, som du producerer og vælger at fremhæve. Samtidig kan du vælge at følge de profiler, du synes bidrager med interessant indhold.

Med andre ord giver vi dig et værktøj, der gør det nemmere for dig at filtrere skidt fra kanel på internettet, fordi du får hjælp af ligesindede, som gør arbejdet for dig, ligesom du kan hjælpe dem.

Problemet er bare, som jeg ser det, at “avisen” nu er blevet endnu et forum for ligegyldig og uargumenteret netvrøvl. Der er bestemt stadig nogle få seriøse og selvstændige artikler, deriblandt dem fra redaktionen, men de drukner i links til mainstream mediernes artikler (artikler som vi allesammen selv kan finde uden denne “hjælp”) og i mere eller mindre blog-agtige indlæg fra især den islamfikserede og venstrefløjs-bashende del af netbefolkningen.

Jeg er bestemt ikke modstander af idéen om at alle kan komme til orde, og anerkender at mainstream medierne ikke udfylder denne funktion ordenligt, men der er forskellige ting forskellige fora egner sig bedst til. 180Graders nye koncept har transformeret sitet fra et seriøst og selvstændigt medie, til endnu en sump af mere eller mindre vrøvlet propaganda. Konceptet med “at filtrere skidt fra kanel på internettet” virker ikke – kanellet bliver som en nål i en høstak.

Jeg savner det gamle 180Grader…

Reklamer

5 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. WilliamJansen said, on 2. marts 2010 at 18:14

  Jeg tror, at meget ville være vundet ved kun, at smide indlæg på forsiden med +5 stemmer.

  Tilsvarende ville meget være vundet, hvis folk begyndte at stemme på indlæggets kvalitet fremfor at markere støtte til budskabet (en synd jeg ofte selv begår).

 2. polyb said, on 2. marts 2010 at 18:50

  @William
  Lidt ironisk at jeg selv havner derinde – men fair nok 🙂

  Jeg tror du har helt ret i at stemmefunktionen derinde bruges som en slags afstemning om budskabet. Det kan f.eks. ses når Ole Birk Olesen laver interview af samme gode kvalitet med henholdsvis Lars Hedegaard og Anders Bøtter. Jeg ved dog ikke hvordan man skulle forhindre det – det er lidt en generel adfærd i politiske netfora.

  En anden ting jeg glemte i mit indlæg er også, at der er en del tilfælde hvor brugere direkte kopierer andres værk som deres eget, uden kildeangivelse eller noget som helst. Denne ligegyldighed overfor andres rettigheder er lidt ironisk en borgerlig-liberal avis taget i betragtning – ikke at jeg anklager selve siden for at være medskyldig.

 3. Jens K said, on 2. marts 2010 at 23:21

  Lidt pudsigt at det ikke blev en brugerklumme på 180grader.dk, men en selvstændig blog som tog spørgsmålet op. Nu er det til gengæld jo heldigvis også havnet rette sted. 🙂

  Ang. hvad du skriver om det ironiske omkring brugere på et borgerligt-liberalt, der “stjæler” andres værk og udgiver det som deres eget, så er det en debat, som der er vidt delte meninger om blandt libertarianere. Så helt mærkeligt er det ikke.
  Personligt er jeg ikke tilhænger af IP-lovgivning og rettigheder, men jeg synes, det er meget, meget skidt ikke at kreditere ophavsmanden. Den slags bliver jo som oftest også opdaget, så det rammer tilbage og skyder snyderens troværdighed i sænk.

 4. Nikolaj Hawaleschka Stenberg said, on 8. april 2010 at 23:24

  Jeg er helt, helt enig i, at 180grader igennem længere tid har været en sump af mere eller mindre (oftest mindre) lødige indlæg. Og det mener jeg i øvrigt ikke er et spørgsmål om smag e.l., men egentlig bare en konstatering af, at 180grader på indholdssiden ligger meget fjernt fra hvor det hele startede.

  Snart det værste er muligheden for, at folk kan skrive klummer. Førhen fungerede det rigtigt fint med, at der var en enkelt hver dag – som var gennemlæst og godkendt. Nu støder man virkelig på det argeste pis – for nu at sige det som det er – og copy/paste-litteratur fra Wikipedia.

  Tag f.eks denne klumme: http://www.180grader.dk/Udland/natos-egne-kommandoer-staar-i-vejen-for-ambitionerne-om-fred-og-sikkerhed-og-usa-modarbejder-direkte-natos-dialoger Forfatteren har helt sikkert haft gode intentioner, ingen tvivl om det. Men come on!

  Og der er bare alt for meget af den slags.

  Havde der i det mindste været en obligatorisk kontrol af formatering (især linjeafstand) og gramma (f.eks. at ord sammenskrives korrekt (hvilket er en evig pestilens)) førend indlæg kunne blive publiceret, så ville meget være reddet.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s