Tanker om politik og historie…

Jyllands-Posten og proportionerne

Posted in Højrefløjen, Medierne, Mellemøsten by polyb on 7. juni 2010

Morgenavisen Jyllands-Posten har endnu engang udgivet en ensidig leder, med underlige og dårligt begrundede og konklusioner.

Jyllands-Postens redaktion mener blandt andet, at der er tale om “proportionsforvrængning”, når Israel kritiseres i forbindelse med opbringelsen, i internationalt farvand, af blandt andre det tyrkiske skib “Mavi Marmara” – en episode hvor ni mennesker blev dræbt af de israelske styrker, og hvor Israel sidenhen har gjort sig bemærket ved at beslaglægge billed- og videomateriale fra skibets passagerer.

Hvorfor reagerer internationale organisationer, regeringer, medier og græsrødder så ensidigt aggressivt på denne episode, mens de samme institutioner og mennesker er tavse om massemordet på Ahmadiya-muslimer i Pakistan, den tyrkiske regerings regelmæssige drab på kurdere, nyheden om at Iran har uran til de to første atombomber, Nordkoreas sækning af et sydkoreansk skib, der har bragt den koreanske halvø på randen af en storkrig, og Saudi-Arabiens finansiering af terror overalt i verden? Hvorfor anlægges der en anden målestok for Israel end for den øvrige verden? Proportionsforvrængningen er forbløffende.

Man må undre sig over, hvad det er for mennesker Jyllands-Posten her angriber for dobbeltmoral, og hvilken tavshed det er man mener der er tale om i forhold til disse begivenheder?

Lad os tage f.eks. Nordkorea. Jyllands-Posten leverer sit eget modargument og skriver selvsamme dag i en artikel :

Nordkorea er allerede underlagt særdeles omfattende sanktioner, og det vil være svært at ramme landet meget hårdere, end det allerede er tilfældet.

De fleste af os husker vel også, at Danmark officielt fordømte det nordkoreanske angreb på det sydkoreanske flådeskib Cheonan – ja, selv Jyllands-Posten skrev om det :

Udenrigsministeren (Lene Espersen red.) betegner det indtrufne som en fej og uansvarlig handling, som Danmark på det kraftigste fordømmer. Hun opfordrer indtrængende Nordkorea til at overholde dets internationale forpligtelser.

Yeah, der er ingen der reagerer aggressivt på Nordkoreas adfærd – altså lige bortset fra, at landet er underlagt “særdeles omfattende sanktioner” og at “det vil være svært at ramme landet meget hårdere, end det allerede er tilfældet”. Hvad er det præcist for “proportioner” Jyllands-Posten gerne vil have ændret på i forhold til fordømmelsen af Nordkorea?

Hvad med Tyrkiet så da? Mig bekendt har landet ret svært ved at komme med ind i EU-samarbejdet, blandt andet fordi forskellige regeringer og internationale organisationer ikke er ovenud tilfredse med forholdene i landet. Senest har det svenske EU-formandskab kritiseret Tyrkiets lukning af det kurdiske parti DTP – en sag Jyllands-Posten også skrev om :

– Vi fordømmer på det kraftigste vold og terrorisme, men minder om, at opløsning af politiske partier er et usædvanligt skridt, der skal bruges med størst mulige tilbageholdenhed, lyder det i en meddelelse fra formandskabet.

Mht. Iran, så skrev Jyllands-Posten så sent som i forgårs :

Alt tyder på, at de fem permanente medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd er enige om sanktioner for at straffe Iran for dets atomprogram.

Men det er selvfølgelig ikke slut endnu. Jyllands-Posten gør sig også lige bemærket med en vaskeægte stråmand :

Det andet spørgsmål gælder ”fredsaktivisterne” på vej til Gaza. Hvordan kan man støtte radikale islamisters greb om den kuede palæstinensiske befolkning, hvis man ønsker fred? Hvordan kan man acceptere et kriminelt regime, der begår daglige overgreb på sin befolkning og nægter at anerkende Israels eksistens?

Meget kan man sige, om aktivisternes handlinger i forbindelse med begivenhederne omkring transporterne, men at de alle skulle støtte Hamas er vist at lægge Jyllands-Postens syn på sagen henover andre. Det er rent faktisk muligt, at være modstander af Israels blokade af Gaza, uden at man derved støtter Hamas. Det er ikke alle mennesker der abonnerer på idéen om at blokaden svækker Hamas. Tværtimod vil flere mene, at blokaden mest af alt rammer civilbefolkningen, og at den derved styrker Hamas i og med at den øger hadet til Israel i den palæstinensiske befolkning.

Jyllands-Posten bør måske lige få styr på proportionerne i deres angreb på internationale organisationer, regeringer, medier og græsrodsbevægelser.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s