Tanker om politik og historie…

Altermedia

Posted in Højrefløjen, Medierne by polyb on 28. juni 2010

Altermedia er et selverklæret “alternativ nyhedsbureau som formidler politisk ukorrekte nyheder og information”.

Den danske version af netværket skriver endvidere om deres opgave :

Altermedias opgave er at tilbyde nyheder og standpunkter som de etablerede medier ignorerer og fordrejer. Vi udforder mediemonopolet på tabubelagte spørgsmål som indvandring, multikultur, feminisme, zionisme og andre politisk korrekte dogmer. Samtidigt er Altermedia politisk og organisatorisk uafhængig.

Altså, den velkendte højrenationale “medierne er venstreorienterede og skjuler sandheden for os” etc. etc.

Men hvad finder vi egentlig for indlæg på Altermedia?
Lad os tage en hurtig gennemgang af forsiden, som den ser ud p.t. den 28. juni 2010 :

Fra Storbritannien finder vi en artikel om kriminaliteten i London fra The Daily Telegraph, en af landets største aviser – endog en semi-officielt konservativ af slagsen. Vi finder en artikel om asylsvindel fra Daily Mail, en anden britisk avis. Også The Sunday Times er repræsenteret.

Fra Sverige har vi Helsingborgs Dagblad, og fra USA New York Times.

Herhjemme fra Danmark gør Altermedia sig bemærket med artikler fra Ekstrabladet, Jyllandsposten, Politiken, BT og Jyske Vestkysten om diverse former for indvandrer kriminalitet og andre, for det højrenationale miljø, vigtige mærkesager.

Ud af de 20 artikler der p.t. figurerer på forsiden er de 18 direkte baseret på artikler fra ovenstående, kan vi vel alle blive enige om, ret etablerede medier.

Hvad kan man så udlede af det?
– De etablerede medier fortier 10% af sandheden?
– Altermedia udfordrer ikke noget mediemonopol?
– De pågældende spørgsmål er ikke tabubelagt i medierne?
– Altermedia har en underlig definition af “etableret”?
– Altermedia er overflødig og lidt til grin?

Se eventuelt også :
Højrefløjen og Orwell
Berlingske og det borgerlige

Reklamer

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. WilliamJansen said, on 28. juni 2010 at 21:39

  En af de ting, som gnubber mig den forkerte vej, ved Altermedias præsentation af sig selv, er at de falder i den fælde, som Frederik Stjernfelt og Søren Ulrik Thomsen beskrev i deres bog om negativ opbyggelighed:

  For debatøren, der vil høres, for tænkeren, der vil markere sig, og for kunstneren, der vil anerkendes, er det blevet vigtigt at fremstå som om han står udenfor.

  Allerhelst er han direkte udstødt af The Establishment, hvor det tidligere omvendt var afgørende netop at kunne henvise til sin høje status, sin autoritet og sin magt.

  Lige som mange af højrefløjens værdikæmpere fra 90’erne ikke kan få sig selv til at sige at de er gået hen og blevet mainstream. De vil absolut positionere sig selv som outsidere.

  I politik er mainstream et godt mål at sigte efter, mens rollen som outsider er noget møg, som man bør bestræbe sig på at undgå. Når agenter med mainstream-holdninger insisterer på at definere sig selv som oitsidere, så har de svigtet formålet med debat og politik.

  Politik og debat handler om at forandre verden – om ikke andet så bare en lille smule af den. Folk som befinder sig i hovedstrømmen kan bevirke sådanne forandringer, men kun hvis de accepterer deres position i den politiske hovedstrøm. Du bliver nød til at anerkende og være bevidst om din magt før du kan begynde at bruge den.

  Hvis du derimod holder fast i mainstream-holdninger, men insisterer på at agere som enindehaver af outsider-holdninger, så har du reduceret politik og debat til poseren.

 2. Morten - - - said, on 28. juni 2010 at 22:40

  De skulle ganske rigtigt have skyet ordet “alternativt”, og i stedet have lanceret sig på et koncept, der handler om at servere så megen oplysning som muligt, uden “relevans-filtre”.

  Det er gas at hævde, at der ikke manipuleres med nyhederne. Se til Sverige. Eller til vor egen historie. Vi skal ikke længere tilbage, end til firserne for at se eklatante eksempler på det. Og vi ser det stadig i reminiscens, skønt det er blevet MEGET bedre.

  Men altså: Der kan under ingen omstændigheder skabes “ligevægt” ved at “mod-manipulere” i betydningen “manipulere den anden vej”.

  Giv os i n f o r m a t i o n. Det kommer I langt med 😉

  – – –


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s