Tanker om politik og historie…

Sjove nyheder fra højre

Posted in Højrefløjen by polyb on 6. september 2010

At vi i Danmark har fået et nyt parti – “Værn om Danmark” – har ikke ligefrem fyldt meget i nyhederne den sidste uges tid.

…og hvorfor har det så ikke det?
Mon ikke det har noget med hele seriøsiteten og projektets fremtidsmuligheder at gøre? Ser man lidt nærmere på partiet, så er det stiftet af to meget underlige personligheder på den ekstreme højrefløj – Michael Ellegaard og Åse Clausen Bjerg.

Ellegaard vil nogle måske kende som manden bag det lidt spøjse projekt “Frit Danmark”, der var opstillet til kommunal og regionsvalget i Odense og Syddanmark, hvor det lykkedes “partiet” at opnå en historisk høj vælgerandel på 0,2% i Odense og 0,4% i regionen. Andre endnu vil måske huske Ellegaard som manden med flere voldsdomme, som manden der har en underlig idé om hvad baseball bat skal benyttes til, eller som manden der holdt en kvinde som gidsel i en lejlighed i 6 timer, hvor han blandt andet slog hende med et koben og affyrede en pistol ind i en telefonbog for at skræmme hende. Nogle vil måske bare kende Ellegaard som en mand med store ambitioner som politiker. Som han udtrykker det :

2374 vælgere tog IKKE fejl sidst de tog stilling til Danmarks fremtid – de stemte alle på FRIT DANMARK

Med sådan en opbakning er der jo ikke andet for, end at forsøge at komme i Folketinget. Som til sine andre projekter, hvor blandt andet folk fra Vederfølner/White Pride var inde over, så skal Ellegaard da også til dette projekt have lidt hjælp på banen fra den mere obskure del af højrefløjen.

Åse Clausen Bjerg er en af de der efterhånden allestedsværende “born again” højrenationalister. Du er med garanti stødt på dem før. Oftest medfølger en eller anden bedrevidende historie om hvordan de som unge var venstreorienterede, indtil det gik op for dem hvor meget de tog fejl og at den virkelige sandhed befandt sig langt ude til højre i stedet. De tidligere kampfæller på venstrefløjen er nu det værste der er hændt nationen, indtil den første muslim satte foden på dansk jord og skubbede “socialisterne” ned på 2. pladsen. Fra som ung at have deltaget i rødstrømpebevægelsen, været aktiv på venstrefløjen og stemt på både DKP, Venstresocialisterne og SF, er Åse siden gået over til at være en del af blandt andet “Den Danske Forening” og andre højrenationale grupperinger. En af de mere morsomme af disse er “Dansk Grænseforeningsbevægelse” – en bevægelse der blandt andet ønsker Skåne, Halland og Blekinge tilbage, og den syddanske grænse flyttet til Ejderen. Man kan næsten høre det for sig :

Som alle på venstrefløjen var også jeg engang ung og naiv. Jeg troede på revolutionen, på klassekampen og på multikulturalismen. Siden gik det op for mig hvor meget jeg havde taget fejl, hvor stor en katastrofe muslimerne og socialisterne har været for det danske samfund, og hvor vigtigt det er at vi igen får Danmark til Ejderen!

Også hos bevægelsen “No-Kay”, som Åse er en af hovedpersonerne bag, har man givet udtryk for flere meget underlige holdninger – heriblandt et forslag om at dele Danmark op i to forskellige stater. En stat bestående af København og en del af Sjælland hvor “de fleste tilhængere af et muslimsk samfund bor”, samt en stat bestående af resten af det nuværende Danmark, hvor de “rigtige” danskere så kan bosætte sig. Som No-Kay udtrykte det :

De, der gerne vil være med til at betale milliarder om året til indvandring af muslimer, skal uhindret have lov til det. På den måde kan vi selv vælge, og alle kan få det, som de ønsker.

Det nye parti har, selvfølgelig, også en masse ugennemtænkte og grinagtige punkter på programmet. I det enormt korte partiprogram kan vi blandt andet læse at :

Kun grundloven skal være gældende i Danmark! Vi anerkender derfor ikke den brutale sharia-lovgivning, (herunder halal-slagtning, burka, niqab og tørklæde), som står i klar kontrast til den Danske retsopfattelse.

Halalslagtning er altså f.eks. åbenbart imod Grundloven. Du hørte det her først…

Lissabontraktaten anerkender pædofili. (Den seksuelle lavalder i islam er 9 år efter Muhammeds forbillede.)

Hvis du ikke havde en grund til at være EU-modstander, eller i det mindste skeptiker, før – så har du det nu. Lissabontraktaten anerkender simpelthen pædofili. Sikke noget…

Udfyld evt. en vælgererklæring her – eller lad vær…Forskellige kilder :
“Gamle rødstrømper til kamp mod indvandreres kvindesyn” – Berlingske Tidende (26. april 2001) – ikke online
“Kvinde på korstog” – Fyens Stiftstidende (13. august 2001)
“No-Kay vil splitte landet i to stater” – Fyens Stiftstidende (13. august 2001) – ikke online
“Danmark skal vokse sig stort” – Flensborg Avis (22. maj 2004) – ikke online
“Nyt parti stiftet i Odense” – Fyens Stiftstidende (1. september 2010)

Se eventuelt også :
Hykleri og overfald hos Frit Danmark

Reklamer

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas A. said, on 8. september 2010 at 23:06

  Deres overgang fra at være unge venstreorenterede til at være forstenede højrenationalister der ønsker Danmark delt i to og Skåne, Halland og Blekinge tilbage, ligner mere en hjerneskade, end

  “…København og en del af Sjælland hvor “de fleste tilhængere af et muslimsk samfund bor”” – LOL! Det fortjener en kage i præmie!

  “Som alle på venstrefløjen var også jeg engang ung og naiv. Jeg troede på revolutionen, på klassekampen og på multikulturalismen. Siden gik det op for mig hvor meget jeg havde taget fejl”

  – Jeg var engang som præ-teenager mærkelig højredrejet og troede på Bush-regimet, krig, kontrol, opdeling af mennesker, stenhårde straffe, overvågning og hva’ fanden bringer. Nu er jeg marxist/revolutionær socialist, og stolt af det;-{).

  Problemet med tidligere venstreorienterede er muligvis, at de ikke har haft særlig meget struktur i deres politiske overbevisning og en forkert analyse der gjorde dem ude af stand til at forstå det politiske klimas vendepunkter. F.eks. østblokkens sammenbrud, stalinismens indre modsætninger, og se igennem formaliteterne.
  På den måde falder deres overbevisning nemmere sammen, når de satser pengene på faldefærdige, degenererede samfund med en forvrænget art af socialisme.

  Den trotskistiske analyse (bl.a.) er meget mere i stand til at forklare årsagerne bag østblokkens kollaps og forudsætningerne for hvordan en arbejderstat skal kunne fungere.

 2. polyb said, on 10. september 2010 at 09:03

  @Thomas
  Tak for din kommentar 🙂

  Af en eller anden grund var den faldet i spam-bunken, hvorfor jeg først fik den godkendt nu.

  Problemet med tidligere venstreorienterede er muligvis, at de ikke har haft særlig meget struktur i deres politiske overbevisning…

  Ja, eller at de bare ikke har været særligt gennemtænkte omkring deres politiske holdninger i det hele taget – hvilket lidt leder til spørgsmålet. Normalt påstås det, fra disse menneskers side, at de er blevet klogere med alderen, at de har indset deres fejl og nu har fundet frem til sandheden etc. Man kunne til gengæld også spørge hvorfor man skulle stole på at de havde specielt gennemtænkte holdninger nu, når de åbenbart ikke havde det før? Hvem siger at de ikke tager ligeså meget fejl nu, som de gjorde før?

 3. Morten - - - said, on 12. september 2010 at 19:39

  Ja, hvordan måler man andres dømmekraft objektivt ? Jeg synes nu ikke, der er nogen grund til at have mennesker, der reviderer deres tidligere opfattelse, mistænkt for at have en specielt ringe dømmekraft i forhold til folk, der ikke gør det.

  – – –

 4. polyb said, on 12. september 2010 at 21:02

  @Morten
  Jeg synes nu ikke, der er nogen grund til at have mennesker, der reviderer deres tidligere opfattelse, mistænkt for at have en specielt ringe dømmekraft i forhold til folk, der ikke gør det.

  Det synes jeg nu heller ikke generelt, men på samme måde må du vel så også være enig i det modsatte? At der ikke er nogen grund til at tro at disse mennesker ved at skifte standpunkt har en bedre dømmekraft end de der stadig besidder det standpunkt disse er skiftet væk fra.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s