Tanker om politik og historie…

Vejle Amts Folkeblad og Uriasposten gættede forkert…

Posted in Debunking, Højrefløjen, Medierne by polyb on 22. februar 2011

Vejle Amts Folkeblad brugte forleden Uriasposten som kilde, og konkluderede nærmest direkte at det måtte være en muslim der stod bag hærværket på Jellingestenen. Artiklen er nu øjensynligt fjernet fra avisens hjemmeside.

Nu nægter bladet, at det konkluderede noget som helst, og påpeger at det blot bragte en historie om diskussionen på nettet og hvilke rygter der florerede. Derfor ser det ingen anledning til at undskylde den fejlagtige konklusion.

Men lad os lige se hvad det var redaktøren Søren Bagge rent faktisk skrev i den oprindelige artikel, som stadig kan findes med Google Cache :

Alle kan anonymt skrive hvad som helst på nettet, men i bloggen under “Uriasposten” er der nogle forklaringer og konklusioner, der virker meget kompetente…

Søren Bagge gjorde altså andet og langt mere, end blot at skrive om debatten på nettet. Han direkte kaldte de beskyldninger der florerede på Uriasposten for “meget kompetente”.

Debatten på Uriasposten kan i øvrigt følges her – men lur mig om ikke der går totalt tavshed i den, nu hvor politiet har afvist at gerningsmanden skulle være hverken indvandrer eller muslim.

Om gerningsmandens identitet skrev Vejle Amts Folkeblad selv senere i deres trykte udgave den 18. februar 2011, på side 14 (her via Infomedia) :

En 15-årig dreng fra Jelling har tilstået at stå bag hærværket mod Jellingstenen i weekenden. Drengen blev anholdt torsdag aften og tilstod umiddelbart efter.

På grund af det fremmedartede ord “Gelwane” på Jellingstenen, og fordi der blev udøvet graffiti mod et danefæ, verserede der rygter om, at gerningsmanden var af anden etnisk herkomst end dansk. Den teori holder ikke, siger politiet.

– Han er pæredansk og fra lokalområdet, siger politiinspektør Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet mener, at den unge mand var alene om at udøve hærværket, der også gik ud over kirkegåden i Jelling og et toilet på banegården i Vejle.

Reklamer

5 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. WilliamJansen said, on 22. februar 2011 at 19:02

  Hvad for dig til at konkludere, at de gættede forkert? Er noget om hærværksmanden kommet frem, som udelukker at han er muslim?

 2. polyb said, on 22. februar 2011 at 19:10

  Hej William
  Ifølge både en kommentar i Uriaspostens debatspor, samt flere læserbreve hos Vejle Amts Folkeblad, har avisen i dens trykte udgave citeret politiet for at der ikke er noget hold i de beskyldninger.

  Artiklen kan også findes på Infomedia :

  Vejle Amts Folkeblad – den 18. februar 2011, side 14 :

  På grund af det fremmedartede ord ” Gelwane” på Jellingstenen, og fordi der blev udøvet graffiti mod et danefæ, verserede der rygter om, at gerningsmanden var af anden etnisk herkomst end dansk. Den teori holder ikke, siger politiet.

  – Han er pæredansk og fra lokalområdet, siger politiinspektør Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi.

  Jeg tilføjer lige citatet til blogindlægget 🙂

 3. WilliamJansen said, on 22. februar 2011 at 19:13

  Cool!

  Jeg takker…

 4. polyb said, on 22. februar 2011 at 20:04

  I øvrigt meget sjovt at du er begyndt at linke til din blogs “islam tag” – så er der ligesom direkte svar til de der ellers ville være klar med de sædvanlige beskyldninger 🙂

 5. WilliamJansen said, on 22. februar 2011 at 21:35

  Det er vist fordi det var relevant i en helt anden debat, og jeg aldrig fik skiftet tilbage. Det være sig hermed gjort.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s