Tanker om politik og historie…

Twenty-Thirty

Posted in Højrefløjen, Liberal Alliance, Liberalisme by polyb on 1. august 2011

Inde på 180grader.dk kan brugerne rigtig godt lide liberale dommedagsprofetier, eller bud på det dystopiske samfund vi snarere før end senere vil ende ud i, hvis ikke de fæle socialister snart bliver fjernet fra magten.

Både Lars Seier Christensen og Kim Fournais, fra Liberal Alliances hovedsponsor Saxo Bank, har eksempelvis haft hovedet nede i krystalkuglen og er kommet med bud på fremtiden, som alle der lever i den virkelige verden ikke kan andet end at grine af.

Så hvorfor ikke forsøge sig med et ligeså urealistisk, overdrevet, stråmandsbaseret, mudderkastende og dæmoniserende bud på et fremtidsscenarie?


Saxo Bank Tidende, 21. januar 2030

Dødsdømte benådes
Den Kære Leder, Ole Birk Olesen, valgte i går i anledning af 125-året for Ayn Rands fødsel at benåde 27 indsatte på dødsgangen i Vridsløselille. De indsatte vil senere i dag blive overført til Horserød-korrektionskorporationen, hvor de vil indgå i arbejdet på lige fod med de andre indsatte. Horserød-korporationen skal i den anledning betale City Renovation A/S, der står for den daglige drift af Vridsløselille, et indtil videre ukendt beløb til at dække tabte værdier.

Frederiksbjerg sikrer sig
Medlemmerne af Ejerforeningen Frederiksbjerg i Århus valgte til årsmødet i går med stort flertal at vedtage en indhegning af hele det af foreningen dækkede område. Siden 92% af de stemmeberettigede vælgere (eller 534.793) ved folkeafstemningen i 2023 godkendte det liberale råds og Den Kære Leders plan om privat overtagelse af offentlig-ejet infrastuktur, er antallet af såkaldte “gated-communities” steget markant. Ejerforeningen Frederiksbjerg regner med at have færdigetableret sikringssystemerne i løbet af sommeren, men allerede fra og med 1. februar, vil kun beboere eller “indentured servants” med et adgangskort, have tilladelse til at befinde sig i området. Private vagter fra Securitas vil stå for håndhævelsen af adgangskravene.

Indentured Servants i Kastrup
På fredag den 25. januar vil der på pladsen ud for Københavns Lufthavn være mulighed for at byde på arbejdskontrakter. Dansk Østasiatisk Kompani kan blandt andet tilbyde højtkompetente IT-arbejdere, rengøringsarbejdere, håndværkere og glædespiger. Auktionen starter kl. 14.

Antallet af druknede i almue-kvarterene stiger fortsat
Sidste uges skybrud, der især ramte den københavnske vestegn hårdt, har ifølge frivillige hjælpeorganisationer indtil videre kostet omkring 400 mennesker livet. Kloak A/S, der står for driften af kloaken i området afviser at have del i ansvaret for ulykken: “Vi tilbyder det bedste produkt til den pris kunderne kan betale”, udtaler direktør Henrik Lundqvist til Saxo Bank Tidende. “Hvis beboerne vil have kloaken renoveret, så må de selv betale for det – vi er jo ikke en velgørenhedsorganisation.”

Reklamer

28 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. WilliamJansen said, on 1. august 2011 at 16:03

  Jeg mener oprigtigt, at om 25- 30 år – måske før – vil den ”danske model” være styrtet sammen og vi vil leve i et benhårdt socialistisk diktatur. Folk som jeg selv vil i sandsynligvis have mistet alt, i værste fald være blevet slået ihjel. Ikke af islamister, men af paniske socialister, der ser verden styrte sammen omkring dem – uden at forstå hvorfor det sker.

  Lars Seier Christensen

 2. polyb said, on 1. august 2011 at 16:14

  @William
  Hehe, det citat er simpelthen guld værd. Jeg bliver aldrig træt af det. Det er utroligt at en intelligent mand “oprigtigt” kan mene det.

 3. Jørgen Laursen said, on 1. august 2011 at 23:36

  Hæ, rimeligt bims citat, må man sige. Men hey, retfærdigvis skal det tilføjes, at mange af LA’s kritikere er mindst lige så langt ude på det “alternative” overdrev som Lars Seier Christensen. Tjek f.eks. Carsten Aggers sviner til Christopher Arzrouni ifbm. dennes ansvarsfralæggelse for medskyld i Anders Breiviks massedrab: “Christopher Arzroinu speaks his mind like a true Liberal Alliance, racist-apologetic piece of shit”

  Men OK, det er selvfølgelig også fremsat på en blog, hvis kommentatorers holdning til Danmark og danskere svarer nogenlunde til Hodjanernes holdninger til muslimer. Hvilket selvfølgelig lige noget for Agger, der boltrer sig som en fisk i vandet derovre. Finally, he’s come home. 😉

 4. Morten - - - said, on 1. august 2011 at 23:39

  Meget morsomt indlæg, Polyb. Respægt! 🙂 Flere af dem, tak.

  – Og nåja, så fryder det mig naturligvis, at den meget menneskelige tvivl om, hvorvidt en politisk modstander virkelig kan “mene det alvorligt”, trods alt kan finde vej til selv dit hovede … Hvis du forstår, hvad jeg mener 😉

  – – –

 5. polyb said, on 1. august 2011 at 23:49

  @Morten
  Mange tak 🙂

  Jeg er nu ikke rigtigt i tvivl om at Lars Seier “oprigtigt” mener det – det er det der er så langt ude.
  Så jeg kan ikke helt følge parallelen til vores diskussion (som jeg gætter på at du hentyder til) om, hvorvidt folk (jeg) af ideologiske årsager skulle give udtryk for ting de i virkeligheden ved er forkerte eller nægte at anerkende ting de i virkeligheden vidste var korrekte.

 6. Morten - - - said, on 2. august 2011 at 00:07

  Aj, helt så firkantet har jeg forhåbentlig ikke stillet det op … Jeg mistænker af og til folk for bekvemmelighed, men ikke især dig. Du stiller dog tappert op i blogs, hvor du kan forvente overvældende modstand og tilmed sommetider næsten udskamning 🙂 Det er jeg nu også sikker på, jeg har givet dig anerkendelse for.

  Bekendelse: Jeg nærer den fordom, at holdningsløse mennesker, der skal simulere holdning, tit vælger, hvad ví af og til benævner en “politisk korrekt” holdning. Og hvad er så det ? Det er den, som den store majoritet af f. eks. scenekunstnere indtager, sammen med majoriteten af de studerende på Københavns Universitet (måske op til 5/6 …) – og den holdning som Seidenfaden indtog, idet han (hvori jeg undtagelsesvis var enig med ham) hævdede, at “jo længerevarende en uddannelse, man har, desto større sandsynlighed er der for, at man mener som jeg”.

  Det er nemt at vælge “kunstnernes og de velbegavedes og de forstandige menneskers” holdning i mangel af en egen holdning. Rød bloks flertal til næste valg, stammer efter min mening fra de holdningsløse. De kommer til at gøre forskellen. Uden dem, ingen sejr til rød blok. Men der findes også mennesker i rød blok med holdninger 🙂 Og mennesker i blå blok med vanvittige holdninger 🙂 Som disse liberalister, som du satiriserer så gudsbenådet over.

  – – –

 7. polyb said, on 2. august 2011 at 08:16

  @Morten
  Jeg tror ikke der er flere “holdningsløse” der stemmer til venstre for midten end til højre for midten.

  Det kommer vel fuldstændigt an på hvilket miljø du ser på. Jeg har godt nok mødt mange “holdningsløse” mennesker, der giver udtryk for at ville stemme på VK eller DF, men du har da ret i at det ikke er på f.eks. universitetet at man finder disse. Her har du da givet ret i, at de “holdningsløse” nok stemmer rødt. Der er også masser af “nemme grunde” til at stemme på VK eller DF.

 8. polyb said, on 2. august 2011 at 09:01

  @Jørgen
  Men OK, det er selvfølgelig også fremsat på en blog, hvis kommentatorers holdning til Danmark og danskere svarer nogenlunde til Hodjanernes holdninger til muslimer.

  Har ikke lige set nærmere på bloggen før, og heller ikke mere end lige skimtet den igennem nu. Læste dog “Should I Move to Denmark?” posten, der er linket til på forsiden. Det var da godt nok helt åndsvagt. Fuldstændigt ubegrundet og fordomsfuldt. Det er som om vedkommende generaliserer de dårligste mennesker og oplevelser han/hun finder i Danmark, og sætter dem op imod et eller andet små-utopisk hjemland.

 9. Jørgen Laursen said, on 4. august 2011 at 01:37

  @ Polyb

  You ain’t seen nothing yet.

  Lige netop dét indlæg er faktisk ret afbalanceret af et indlæg på “Adventures and Japes” at være – og det siger selvfølgelig en del. Ja, faktisk udgør “TackiestOnes” (aka. “Seasonticket” aka. blogindehaversken) sig oftest umage med at iklæde sin danskerlede rationelle argumenter. Undertiden har hun enddog legitime pointer, bl.a. om dansk selvtilstrækkelighed og provinsialisme, og dem må vi jo ta’ til efterretning. (At det selvfølgelig kan smutte for hende engang imellem, som f.eks. når hun meddeler Agger og sine øvrige fans, at hun har tænkt sig at pjække fra sit japanskkursus, ikke pga. underviseren, men fordi hun simpelthen ikke orker at være sammen med “alle de danskere” i dag – eller når hun, som du har læst, fremkommer med den forbløffende påstand, at danske supermarkedsansatte “turn extra-hostile when you show that you are not fluent in Danish even if you have a masters from a foreign university… and are white” (sic!) – så er den slags stadigvæk den rene danskofili sammenlignet med, hvad der foregår i kommentarsporet).

  For det er hér, at tingene kammer over og bliver til rendyrket had. Tjek f.eks. dette indlæg, der i sig selv er perfidt (men dog rationelt), og læs derefter kommentaren nedenfor. Den er desværre ganske typisk for en håndfuld af skribenterne derovre, og man spø’r uvilkårligt sig selv, hvorfor ingen blandt læserne gør indsigelser mod en argumentationsform, der er i bund og grund racistisk og grænsepsykopatisk? I hvert fald ikke “antiracisten” Carsten Agger, der gladeligt giver spalteplads til de værste af demagogerne på sin egen blog, mens han konsekvent sletter, udskammer og bevidst forsøger at hindre rimelige debattører som f.eks. William og undertegnede i at nuancere hans forbundsfællers propaganda (spørg William om de beskidte detaljer, hvis det interesserer dig – det er en historie, der siger mere om Carsten Agger, end han nok bryder sig om, at verden skal vide).

  Anyway, don’t take my word for any of this. Læs nogle indlæg + kommentarer ovre hos TackiestOne. Og når du er kommet dig over chokket, så bered dig på, at der findes debatuniverser, hvor hadet er decideret psykiatrisk. I kid you not.

 10. polyb said, on 4. august 2011 at 08:07

  @Jørgen
  For det er hér, at tingene kammer over og bliver til rendyrket had. Tjek f.eks. dette indlæg, der i sig selv er perfidt (men dog rationelt), og læs derefter kommentaren nedenfor. Den er desværre ganske typisk for en håndfuld af skribenterne derovre, og man spø’r uvilkårligt sig selv, hvorfor ingen blandt læserne gør indsigelser mod en argumentationsform, der er i bund og grund racistisk og grænsepsykopatisk?

  […]

  Anyway, don’t take my word for any of this. Læs nogle indlæg + kommentarer ovre hos TackiestOne. Og når du er kommet dig over chokket, så bered dig på, at der findes debatuniverser, hvor hadet er decideret psykiatrisk. I kid you not.

  LOL, hende babsidk er sgu noget for sig. Det er jo helt ekstremt – og så den dejligt racistiske “mexican” afslutning. Eller den med, at andre udlændinge som rent faktisk godt kan lide at bo i Danmark er idioter, der fortæller myter og ikke sandheden.

  “I translate and interpret what is going on in Denmark in a FUNNY way…”, skriver hun på sin blog. Yes, funny indeed… Jeg forstår ikke humoren må jeg indrømme – men jeg er jo også en “arisk” mand 🙂

 11. Morten - - - said, on 4. august 2011 at 18:53

  🙂

  Nu vi taler om at have modet til at stille op til øretæver på modpartens blogs – så er her et par kommentarer til indlæg, jeg skrev, indhøstet på et af “netværkets” blogs, Mr. Manky’s:

  “No, Morten, I wrote that, motherfucker. Not Nov.

  Now go and fuck your hand!”

  “Fuzzy, you rock!!! lol!!!!

  No, Morten, I didn´t write a second part, and I will gladly omit to comment whatever you threw back at me. It is absurd and pointless, you remind me of soooommmmeeeeeonnnneee…hmmm… who that could beeeee??? Ah… PIA! lol…

  Now go and violate your hand with a wank job!!!”

  “Oh my god, what our wonderful Danish blogger Peter said today in his blog post rings so fucking true here:

  And if you present these figures to Danes, they’ll either question the validity of the statistics or say that it’s their firm belief that it’s worse in other countries. Why? Because acknowledging the truth would mean that changes should be made. And change compromises hygge.

  Honestly, get your heads out of the sand and out of your asses! We are not fucking talking about Sweden, motherfucker, we’re talking about the country where we live, Denmark, motherfucker.

  Could we be any more fucking clear?”

  “Fuzzy: Spot on comment! Well done!

  Morten: You´re very provocative, leave Amila alone. I like a few others here percieved your comments about Amila and OTHER like Amila as extremely patronising. Who the heck you think you are to tell other people that they are emancipated and so on?? You´re not exactly my cup of tea, but I don´t go around and tell people “That Morten is emancipated as he is spinless and just nod on every word what I said?!” WTF??!!

  So far, Morten, you represent everything what majority of people here consider as arrogant, ignorant and patronising Dane – don´t you shift now the problem on Sweden. I´ve got Swedish relatives and they keep asking me WTF is going on over there in Denmark??!! And yes, they aren´t the “foreigners” they are SWEDES, got thatm, comprende, capish???
  The Nordic Organization have said that Denmark isn´t the best place to live if you are of foreign descent, and yes, this comment does not come out of Iranian-Swede or American-Swede or anything like that, it comes straight from the SWEDISH-SWEDE´s mouth with a stereotyped Swedish name and background – if this Morten makes you happy WHO said or did something, just like so nicely commented the importance of WHO committed a crime rather than to prevent the crime itself!!

  EVERYONE ELSE: TIME TO PACK UP PEOPLE, THIS STUBBORNESS, ARROGANCE, IGNORRANCE, RACISCM AND SO ON IS JUST TOO MUCH FOR ANYONE NORMAL!!!

  CAN´T BLOODY BELIEVE THIS MORTEN GUY!!! YUCK!!! :((((”

  “Give it up, Morten, your pissy little country is at the bottom of the barrel. Now fuck off back to your disgusting bread, excessive drinking and nationalistic little blog with the purty pictures.”

  P. S. Det hører med til historien, at jeg selvsagt efterfølgende blev bannet fra bloggen. Folk, der fremprovokerer så groft et sprog, kan man jo ikke have til at forurene sine ellers nydelige debattråde …

 12. polyb said, on 4. august 2011 at 21:35

  @Morten
  Vi er jo nødt til at vide hvad du har sagt forinden – det kan jo være du var en MF 🙂 [/glimt i øjet]

  I øvrigt, min egen lille kompilation hvis nogen skulle være interesseret:
  https://polyb.wordpress.com/2010/12/01/hvem-er-jeg/

 13. Morten - - - said, on 5. august 2011 at 01:08

  Nåh, du mener ligesom “man kan jo ikke nøjes med at se på volden – man må også se på årsagerne til den” – som man kunne slippe godt fra sige i 70’erne … 😉

  – – –

  P. S. Jeg holdt fingeren på pulsen og skrev nærmest med livet i hænderne. Jeg var godt klar over, at min frist var stakket derinde, som alle de andre “outrageous Danes’ ” …

 14. mads said, on 5. august 2011 at 13:02

  Ha!! Polyb, dit indlæg er god værkstedshumor 🙂

 15. polyb said, on 5. august 2011 at 13:25

  @Mads
  Mange tak 🙂

 16. TackiestOnes said, on 8. august 2011 at 15:49

  I can diagnose the problem straightaway. As you do not speak English as a first language, you think people are saying things when they are saying the opposite. My Danish boyfriend tells me off for the same thing, when I go ballistic about what I heard on Danish tv (Dude, they were saying THE OPPOSITE TO WHAT THEY MEAN for EFFECT.)

  For example, I bring up the “you will get treated badly in Denmark… even though you are white”, not because I am a white supremacist nutjob disguised as a lefty-loony but because white people are used to a certain level of privilege. They move to DK and they are just another immigrant and may be surprised at how some people treat them. OBVIOUSLY not all Danes treat them badly but some of them will and that will be an unexpected random aspect to their lives.

  The Japanese class thing was a joke, I stopped going because I got ill, as memory served. Though some of the guys at the class were really annoying, they liked learning Japanese for the child-porn aspect, can you IMAGINE?

  I was interested to read your impression of Should I Move to Denmark because that is pretty much what I was going for.
  Highly educated foreigners really want to believe a country can work better than home and they come and… well, it’s just Denmark. It has its faults and good sides. They need to understand that some things are going to get them down and WHICH things they probably will be.

  Anything that Babs says is satire and often referencing what another blogger has said that week (eg the mexican thing). The sperm thing is satire about how people are choosing Danish sperm for racist reasons.
  Top tip for reading Babs: don’t take it seriously, it’s probably an inside joke designed to amuse me.

  I find it encouraging that none of you have been abused on my blog and that the last time you were abused on any sceptical-foreigner blog was in fact several years ago. That’s good, right?

 17. polyb said, on 8. august 2011 at 17:33

  @TackiestOnes
  Thank you for your reply – although I am not sure whether it is directed at myself or at Morten or Jørgen?

 18. Morten - - - said, on 8. august 2011 at 19:28

  But TackiestOnes – one of the main reason why Danish commentators haven’t been abused in recent years is that we get banned from “the networks’ ” blogs. One by one … 🙂

  I haven’t quit – I’ve been banned ! 🙂

  I don’t misunderstand hillarious Babs – she is even quite sensitive for such a “tough guy” and can get hurt. A fact that would surprise many of her visitors.

  – – –

 19. Morten - - - said, on 8. august 2011 at 19:29

  H i l a r i o u s, sorry …

  – – –

 20. TackiestOnes said, on 9. august 2011 at 01:27

  @polyb both Jørgen (in response to his comments about my writing) and yourself (in response to your review of Should I Come to Denmark).

  Sorry to not be more clear.

 21. TackiestOnes said, on 9. august 2011 at 01:38

  @morten There aren’t any network blogs. They all go private or stop posting or close or the comments are turned off.

  Many Danish commentators leave comments on my blog without being banned, some are even regulars.
  I have only ever had to ban three Danish commentators and it was for being egregious.

 22. Morten - - - said, on 9. august 2011 at 09:35

  @ TackiestOnes

  I am not accusing you of banning anyone. I was in fact only banned on Mr. Manky’s blog. – But for provoking reactions like the above quoted 🙂 I can’t comment on the verdict and make my opinion known on the very blog from which I was banned, so I have to do it elsewhere.

  I believe SeasonTicket banned Jørgen (am I correct, Jørgen ? To ban Jørgen for “wrong opinions” or “trolling” is to ban quality from your blog) – and hardly for harsh language … I don’t know if Babs banned anyone, but it is my impression that she is fairly tolerant to other opinions than her own. She only mocks them badly – and that is absolutely acceptable and way to go on a blog, of course.

  I take your word for being tolerant to differing opinions and allowing “the outrageous Danes” to put up a defense for their poor beings in a reasonable language. It is a good thing, it simply is … 🙂

  – – –

 23. TackiestOnes said, on 9. august 2011 at 10:55

  If people have reason to be defensive and outraged about what I say, then that is a baaaaaad day for Denmark!

 24. R.H. Iversen said, on 9. august 2011 at 12:18

  I mostly shrug. Is that bad as well?

 25. TackiestOnes said, on 9. august 2011 at 18:49

  Obviously not. I am not going to please all readers but if people are feeling outrage or defensiveness about the sort of stuff I write… well, that is a little bit pathetic and perhaps unhinged.

 26. polyb said, on 9. august 2011 at 20:16

  @TackiestOnes
  I can diagnose the problem straightaway. As you do not speak English as a first language, you think people are saying things when they are saying the opposite.

  Well, English almost is my first language. I grew up in the states, and spent a good deal of my childhood there. I must say – if your post on moving to Denmark is meant to be ironic, then you hide the irony very well in many instances.

  For instance, your take on the common employee in Danish supermarkets – come on, I have traveled to many countries around the world, and can safely say that Danes are neither better nor worse than anyone else in this regard. I have worked in a supermarket myself. It is a shitty job, and getting annoyed with costumers has absolutely nothing to do with their nationality or the language they speak. It is probably nothing personal – it is just very easy to get annoyed when it that position.

  And the thing about not serving foreign food to Danes at dinner parties? Again – come on. Most food in Denmark is of foreign origin. To say that Danes in general are nationalists when it comes to food is ignorant. Also, never in my life have I met a Dane who does not want to engage in conversation in English when English-speaking foreigners are part of the group. And do you really believe that Danes in general have more superficial and predictable conversations than people in other parts of the world?

  Anyway, besides some of the flaming at Danes, you do make some good observations on the Danish way of life, and I did laugh at Danes (and myself) a few times while reading your post 🙂

 27. tackiestones said, on 10. august 2011 at 02:00

  @polyb this is what I mean 🙂 you couldn’t have picked better examples.
  Supermarkets are universally grim but in your own country, you get a different experience. I’m using humour to highlight that for people who see dk as the promised land.

  As for people being dicks about trying new things or keeping track of non Danish speakers getting lost in social gatherings… nice considerate people would not dream of acting the way I describe. So you can’t imagine it happening and neither can wouldbe immigrants.

  But it does happen and it is widespread and common enough to be a theme in expat conversations about disgraceful behavior encountered. There are nice people BUT this stuff is bread and butter of expat life.

  Maybe it would be the same anywhere but it IS like that here and people considering moving here need all the info to make a choice.

  At the moment all they have is hype and they need to get real. If I can help by exaggerating for comic effect to get the essential message of ‘dont believe the hype’ then that’s nothing to be outraged or defensive about. It’s coming from a place of great love, I wouldn’t be able to write so much if it wasn’t.

 28. Morten - - - said, on 10. august 2011 at 08:15

  Interesting, TackiestOnes …

  Anyway, you deserve a lot of credit for your willingness to discuss this with us so patiently – and to explain your view point, so that we might understand.

  – – –


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s