Tanker om politik og historie…

Kan en kostskoleelev være en “akademisk fiasko”?

Posted in Østasien, Debunking, Medierne, Random thoughts by polyb on 22. december 2011

Overskriften på en artikel i Jyllands-Posten i dag lyder: “Kim Jong-Un var akademisk fiasko”

Jeg kender ikke meget til manden, men bryder mig derudover selvfølgelig meget lidt om hverken den nordkoreanske samfundsmodel eller det nordkoreanske styre. Overskriften på Jyllands-Postens artikel virker dog lidt besynderlig.

“Akademia” eller “den akademiske verden” er vel normalt betegnelser man bruger i forbindelse med højere læreanstalter og ikke om hverken grundskoler eller gymnasier – heller ikke selvom disse skulle være “elite-kostskoler”.

Ifølge Wikipedia gik Kim Jong-un, der skulle være født i 1984, på en svejsisk kostskole tilbage i 1998. Manden (eller drengen) var altså 14 år på det tidspunkt, og der har selvfølgelig ikke været tale om nogen højere læreanstalt. Baseret på interviews med mandens tidligere klassekammerater på denne skole konkluderer Jyllands-Posten ikke des jo mindre i deres artikel, at Kim-Jong-un var en “akademisk fiasko”. Blandt andet skulle han tilsyneladende have interesseret sig mere for computerspil og basketball end for at studere. Uha da det lyder freaky for en teenager…

En 14-årig skoleelev som en “akademisk fiasko”? Really?

Skal vi ikke hellere finde noget mere reelt at kritiserer det nordkoreanske styre for? Der burde være nok at tage fat om.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s