Tanker om politik og historie…

Don’t start sucking each other’s dicks quite yet…

Posted in Debunking, Højrefløjen, Politisk kategorisering by polyb on 16. april 2012

Trykkefrihedsselskabets netmagasin Sappho har udgivet en portræt-artikel om Uriaspostens Kim Møller.

Artiklen er lidt morsom og afslører på sin vis en del om både Trykkefrihedsselskabet og et par andre aktører på højrefløjen.

Ifølge både Kim Møller selv, Trykkefrihedsselskabet og ikke mindst højrefløjens favorit historiker Bent Jensen, så er vores hovedperson nemlig et offer for et påstået venstreorienteret universitetsmiljø.

Han (Kim Møller red.) kritiserer islam, jager venstrefløjen og føler sig som en fri mand. Sappho har mødt manden, der fravalgte en akademisk karriere til fordel for Uriasposten, Danmarks mest læste blog.

Sagen er den, at Kim Møller for sit speciale i historie på Aarhus Universitet – et speciale som Trykkefrihedsselskabet senere udgav som bogen “Vejen til Damaskus” – fik et 7-tal (på den gamle skala). Denne kendsgerning går tydeligvis både Møller selv og flere af hans allierede på højrefløjen meget på – så meget, at vi som læsere både skal høre på konspiratoriske årsager til den lave karakter og til “feel good” statements om at Kim da heldigvis alligevel aldrig har haft planer om at gøre karriere indenfor sit akademiske fag.

Ifølge Kim Møller selv skyldes den lave karakter vejlederen Søren Hein Rasmussens politiske ståsted.

…han var også tidligere centralkomitemedlem i Danmarks Kommunistiske Parti – en mand, der havde været på skole i Kreml…

I kommentarsporet til artiklen får Kim Møller opbakning til denne (konspirations) teori af ingen ringere end Bent Jensen.

Jeg er selv professionel historiker og har […] læst Kim Møllers fine speciale, der udkom på Trykkefrihedsselskabets Forlag i 2008. Hans vejleder og censor skrev i deres udtalelse om specialet, at det er velskrevet, og de fremhæver, at Møller demonstrerer ”stor viden” om dansk islamforskning og udviser ”analytisk grundighed og systematik” i behandlingen af kilderne.

Der er med andre ord ikke sammenhæng mellem disse præmisser og den karakter, der blev givet. Der er i virkeligheden tale om en afstraffelse.

Kim Møller er en begavet og uforfærdet fri ånd. Han skal nok klare sig. Det er værre for universiteterne. Hvis de mener, at begavede og kritiske (hvilket sådan set er det samme) studenter skal trynes og bortjages, går de deres egen undergang i møde. Det er set før i Europas historie.

Om det er Bent Jensen Kim Møller hentyder til, når han til Saphho udtaler understående, melder historien desværre intet om – men man har vel lov at gætte.

“Jeg havde faktisk hellere set, at de havde dumpet mig,” siger Kim Møller, der fik en tidligere underviser fra universitetet til at læse specialet igennem. Underviseren, der selv er historiker, vurderede specialet til karakteren 10 eller 11.Don’t start sucking each other’s dicks quite yet…
Af en eller anden årsag var det første jeg kom til at tænke på, da jeg havde læst hele Sappho’s artikel, en scene fra Quentin Tarantino’s film “Pulp Fiction”:Lars Hedegaard, Kim Møller og Bent Jensen har i fællesskab gjort et bravt forsøg på at rydde op i det griseri der var Møllers speciale. Desværre mangler de lidt “Wolf” til at bringe dem tilbage til den virkelige verden.

Skal vi virkelig tro på, at både vejleder og censor (af politiske årsager vel at mærke) var enige om at give Kim Møller en karakter der lå 3-4 point under hvad specialet (åbenbart) havde fortjent?

…og hvis det var korrekt at censor og vejleder af politiske årsager skulle bedømme et speciale 3-4 point under dets reelle niveau, hvorfor skal vi så tro på, at en person som Bent Jensen, der ikke just er kendt for sin politisk objektive tilgang til historien, omvendt skulle bedømme et speciale, hvis konklusioner han må formodes at være enig i, til dets reelle niveau? Hvis historikere der kan forbindes med venstrefløjen ikke kan bedømme et speciale korrekt, hvorfor kan historikere der kan forbindes med højrefløjen så? Er vi ovre i det på højrefløjen sædvanlige “smagsdommere” vs. “eksperter”?

Det er i øvrigt også værd at bemærke, at vi kun kan høre en side af sagen hvad angår bedømmelsen af specialet. Vejleder og censor må, af fortrolighedsmæssige årsager, nemlig ikke udtale sig om baggrunden for bedømmelsen. Det er således en ganske gratis sviner Bent Jensen og Kim Møller kan sende afsted imod Søren Hein Rasmussen. Vi kan ikke vide hvad der ellers er skrevet ud over de udpluk vi får serveret fra højre side.Lidt andre sjove ting fra artiklen…
Som nævnt i indledningen, så afslører Sappho’s artikel en del ting om Trykkefrihedsselskabet og et par andre aktører på højrefløjen.

Ifølge Trykkefrihedsselskabets officielle udmelding er foreningen en såkaldt “tværpolitisk forening”. Hvor mange der reelt tror på den udmelding skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg håber da ikke at det er ret mange. Sjovt er det dog for eksempel, når Kim Møller i sin hyggelige samtale med Sappho’s redaktion om hans påståede vandring fra De Grønne over til højrefløjen kan udtale:

“På det tidspunkt var det faktisk mig, der tyssede folk lidt ned, hvis de begyndte at snakke om risikoen for balkanisering og den slags. Jeg præsterede vist også ved en enkelt lejlighed at stemme på De Radikale, så længere var jeg ikke kommet.”

“Længere var jeg ikke kommet”? Længere hen imod hvad? Tydeligvis imod det fælles politiske ståsted Møller og det “tværpolitiske” Trykkefrihedsselskab besidder og som hele artiklen oser af. Hvornår melder Trykkefrihedsselskabet rent ud? Hvem er det de tror de kan narre?

Sjov er også Bent Jensens forsvar for Kim Møllers speciale og hans kritik af hvad han betegner som politisk indblanding fra vejleder og censors side:

Det er værre for universiteterne. Hvis de mener, at begavede og kritiske (hvilket sådan set er det samme) studenter skal trynes og bortjages, går de deres egen undergang i møde. Det er set før i Europas historie.

Det er nemlig helt korrekt, at det er sket før – og en af årsagerne til at Bent Jensen skråsikkert kan påpege dette er måske, som Onkel Henning på hans desværre nu nedlagte blog har været så venlig at minde os om, at Bent Jensen og hans venner selv har forsøgt at tryne en studerende, der skrev et speciale de politisk var uenige i. Bent Jensen kan altså ikke betegnes som ret meget andet end en hykler i denne henseende.

Fase 1 is not complete – and even if it was, you still have to move on to fase 2…Interessante links :
Kim Møller som forsker – jeg må le – Ole Wolf

Se eventuelt også :
Kim Møller støtter White Pride projekt!
Artificial Intelligence (AI)
Intellektuel uhæderlighed

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s