Tanker om politik og historie…

Tag Skrigosfæren fra fængslede højrenationale terrorister!

Posted in Dansk Folkeparti, Højrefløjen, Politisk kategorisering by polyb on 2. maj 2012

(Ironi og sarkasme kan i høj grad forekomme i det følgende…)

Jeg har læst et sted, at fjernsynet i gamle dage ind imellem viste reportager fra Amerika om purunge mennesker, som ved hjælp af søde løfter om hjertevarme, fællesskab og evig frelse var blevet lokket ind i nogle usle sekter, som nu holdt dem som frivillige slaver.

Den eneste måde, hvorpå myndighederne kunne rive dem ud af sekternes kløer, var at fjerne dem fra deres omgivelser, og køre dem ud til et hemmeligt sted. Derude kunne man så indlede et ofte månedlangt, tålmodigt arbejde med at få dem tilbage til livet.

En aldeles nødvendig del af denne “debriefing” var, at man som en selvfølge tog Bibelen fra dem. For det var jo i denne bog, at selve hjernevasken havde sit indirekte udspring. Bibelen havde været den eneste bog, de i sekten måtte læse. Ja, så meget som at røre ved anden litteratur, som ikke lige var forfattet af sektens guru, var en synd, for litteratur i almindelighed er djævelens værk, var de blevet fortalt.

Bibelen var således for disse hjernevaskede blevet det narkotikum, den “dope”, som holdt dem kørende i deres sølle liv. På samme måde som disse unge hjernevaskede blev fastholdt i sekten af Bibelen – på samme måde bliver mange højrenationale i dag af “Skrigosfæren” fastholdt i deres skøre verdensbillede.

Men så er der dog et par væsentlige forskelle i sammenligningen: For det første øvede man i de kristne sekter i Amerika ikke vold mod anderledes tænkende, og var derfor ikke som sådan en trussel mod den civiliserede verden. For det andet er der ingen myndigheder, der i dag kunne drømme om at tage eksempelvis højrenationale støtteerklæringer fra en tilfangetagen eller dømt højrenational terrorist.

Nej, man går såmænd den modsatte vej! Noget af det første, en dømt højrenational terrorist beder fængselsvæsenet om i dag, er brevveksling med meningsfæller, hvilket med det samme bevilges. Med andre ord fodrer man ham så at sige med præcis den “dope”, som i sin tid gjorde ham skør. Selv i Ila fængslet var man fra de norske myndigheders side stærkt optaget af, at de tilfangetagne havde nærmest konstitutionel ret til at fortsætte misbruget af deres narkotikum. Bestemt ikke noget skønt syn at forestille sig, hvordan disse sort-klædte, hjernevaskede unge trasker rundt i deres bure, suttende på deres dope: støtteerklæringer fra “Skrigosfæren”.

Det er på tide, at vi indser, at når det gælder bekæmpelse af højrenational terrorisme, er brevudveksling med meningsfæller ikke en del af løsningen, men selve problemet.

Jeg vil derfor nu foreslå Folketinget, at de højrenationale fanger, som er fængslet for terror, ved dom fratages retten til at have “Skrigosfæren” med i cellen. Herefter mener jeg, at man ved hjælp af dygtige debriefere bør arbejde på, med venlig omsorg at føre de hjernevaskede tilbage til livet.

Og så i øvrigt i denne proces give fangerne fuld adgang til al den vidunderlige litteratur, alle disse herlige diamanter, som fængselsbibliotekerne formelig bugner af. Det er på dén måde, dopede får deres mentale frihed.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s