Tanker om politik og historie…

“Folkelig opbakning” my ass!

Posted in Debunking, Højrefløjen, Liberal Alliance, Liberalisme by polyb on 22. juli 2012

Hvis du som jeg har flere borgerlige/liberale venner/bekendte på Facebook, så er du sikkert også de seneste dage blevet fodret med billeder som det herunder viste:

Screengrab fra Restaurant Vejlegårdens støtteside på Facebook.

“Dette er et smukt eksempel på folkelig opbakning” skriver “Bekæmp M3afia”, som tilsyneladende står bag siden – og liberale jublede i kor og trykkede på “Del” knappen…

…men er det nu også sandt at der er tale om “folkelig opbakning”?
Blandt de støtteerklæringer til restauranten vi ser i klippet fra Vejle Amts Folkeblad kan vi finde 11 navne. Et par er direkte velkendte, og googler man de andre tegner der sig selvfølgelig et tydeligt mønster:

– Lars Seier Christensen
Direktør for Liberal Alliances hovedsponsor Saxo Bank. Flyttede for et par år siden til Svejts, da han var bange for at blive slået ihjel af de fæle og morderiske socialister som befolker det danske land. Tilsyneladende er det derfor, at han ikke selv vil besøge restauranten i den kommende tid, og i stedet må nøjes med at ønske sine venner god fornøjelse. Hvorvidt hans venner, som åbenbart stadigvæk befinder sig i Danmark, også er i livsfare melder historien desværre ikke noget om.

– Mersiha Cokovic
Skiftede Liberal Alliances lokalforening i Ishøj. Nuværende lokalformand for partiet.

– Mikael Christian Varrild Flensborg
Har som de andre en profil på 180grader.dk. Hans seneste klumme bærer titlen “4 store grundlæggende socialistiske fejltagelser”. Definerer på Facebook sig selv som “Liberal”.

– Søren Kenner
Reklamemillionær. Formand for Liberal Alliances “Visionsgruppe”.

– Kent Hedemann Kristensen
Medlem af Liberal Alliance. Tidligere storkredsformand for partiet.

Flere af de andre navne er for almindelige til at man kan finde konkrete oplysninger – men for de flestes vedkommende eksisterer der en profil på 180grader.dk under det samme navn, ligesom der kommer mange resultater på en søgning på navnet og “liberal alliance”.

“Folkelig opbakning”? Nej!
Partipolitisk propaganda stunt? Døm selv.

Reklamer

8 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. kenthedemann said, on 28. juli 2012 at 08:21

  Hvad med deling af flere tudinde gange og hvad med flere tusinde likes???

 2. Mikael Christian Varrild Flensborg said, on 28. juli 2012 at 08:26

  I det mindste tør vi stå frem som individer modsat anonymitet, således at “den anonyme” kan gå efter manden og ikke bolden. Det er en velkendt socialistisk taktik, når man løber tør for argumenter. Partipolitisk propaganda stunt? Nej. Individer, som ikke kan acceptere tingenes tilstand, og derfor prøver at gøre noget, i stedet for bare at gå til kommunen? JA!

 3. Peter Brøsted Jensen said, on 28. juli 2012 at 09:11

  Hvilken 3F verden lever du i? Måske nærmere tidsalder? Stort set hele min arbejdsplads ( som er en offentlig arbejdsplads) har pt. 3F kvalme uanset politisk observans og påvirkning . Så jo – det er et folkeligt oprør mod fagforenings- og pamper vældet.

 4. Susanne Larsen said, on 28. juli 2012 at 09:26

  …. og hvem er du så????

 5. Michael Herløv said, on 28. juli 2012 at 10:33

  Du glemmer behændigt at nævne den gamle frihedskæmper der også har skrevet en støtteannonce.
  Kunne du ikke finde noget LA og klistre på ham?

  Du antyder at der kan være tale om noget partipolitisk…. Jeg er som lokalformand og medlem af Liberal Alliance ikke blevet bedt om at deltage i ovennævnte “stunt” – der er intet kommet fra partiet.

  Samtidig er jeg stolt over at så mange af mine partimedlemmer har deltaget i annonceringen.

  For selv om man er fra Liberal Alliance er man vel stadig en del af befolkningen?

 6. polyb said, on 29. juli 2012 at 15:27

  @Mikael Christian Varrild Flensborg
  I det mindste tør vi stå frem som individer modsat anonymitet, således at “den anonyme” kan gå efter manden og ikke bolden.

  På intet tidspunkt har jeg angrebet din eller andres person. Jeg angriber påstanden om at annoncerne er udtryk for en “folkelig opbakning”.

  @Michael Herløv
  Du antyder at der kan være tale om noget partipolitisk…. Jeg er som lokalformand og medlem af Liberal Alliance ikke blevet bedt om at deltage i ovennævnte “stunt” – der er intet kommet fra partiet.

  Jeg tror skam ikke nødvendigvis at det er noget man direkte fra toppen har aftalt at gøre – det er bare bemærkelsesværdigt at det næsten kun er folk fra LA der har skrevet annoncer. Det er altså ikke “folkelig opbakning” men ideologisk opbakning.

  For selv om man er fra Liberal Alliance er man vel stadig en del af befolkningen?

  Selvfølgelig, men for at kalde noget “folkeligt”, så skal der vel være tale om noget der er bred støtte til i befolkningen, og ikke noget især en specifik gruppe mennesker støtter.

 7. polyb said, on 28. september 2012 at 15:20

  Told ya!

  Liberalt netværk stod bag Vejlegården
  Ny bog: Politisk aktive fra Venstre og Liberal Alliance med stor indsigt i kommunikation og Facebook hjalp Vejlegården med at komme frem i medierne. Det fortæller ny bog, som går tæt på sagen.

  http://www.fagbladet3f.dk/temaer/vejlegaard/fe8781e071794d6da9da4459a4810c75-20120928-liberalt-netvaerk-stod-bag-vejlegaarden

 8. Niels said, on 11. august 2013 at 01:49

  Hvem er det, der er bange for at blive slået ihjel af socialister – i Danmark? Det er dog noget af det mest åndssvage jeg længe har hørt. Vi slås (På ret så pacifistisk vis) for at få tolerancen tilbage… Det er såmænd alt. Forstået således at vi synes at ignoranter som Joachim B Olsen bør udvise noget respekt for folk, der har mistet deres job under krisen og fattige i det hele taget – for de er der, de kan ikke gøre for det og nej – jeg tænker ikke på Carina.
  Kan fandeme godt forstå utilfredsheden over indehaveren af Vejlegården, og nej, tror ikke opstanden var det rigtige. PS, så ser jeg altså LA som en døgnflue ligesom borgerligt centrum. Det forsvinder om et par valg.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s