Tanker om politik og historie…

Politiken for h…… da!

Posted in Debunking, Medierne, Nazisme, Politisk kategorisering, Venstrefløjen by polyb on 5. august 2013

“Bostonterrorist læste højreekstremistiske bøger” skriver Politiken i hvad der ligner et nærmest desperat forsøg på at give højrefløjen skylden for et terrorangreb der lugter fælt af islamisme.

Det er da muligt at det viser sig at have et eller andet på sig, men det virker helt ærligt vildt naivt og usandsynligt.

Lad os kigge lidt på “argumenterne” og hvorvidt der kunne være lidt mere rationelle forklaringer end dem Politikens journalist kommer med.

»Hitler havde en pointe«
Flere bøger, som er fundet på Tsarnajevs bopæl, handler om motivationer bag massemord og om at nyde at myrde og lemlæste. Nogle højreekstremistiske bøger om hvidt overherredømme lovpriste Hitler og mente, at »han havde en pointe«.

Gosh, gad vide om de trippede over Hitler fordi han var højreorienteret eller fordi han ligesom islamisterne havde et pænt anstrængt forhold til jøderne? Hvad virker seriøst mest sandsynligt? Det er jo ikke nogen hemmelighed at f.eks. Mein Kampf er ret populær blandt islamister.

Flere bøger hævder desuden, at både terrorangrebet 11. september 2011 og Oklahoma City bombing i 1995 var planlagt og udført af den amerikanske regering.

Endnu engang – hvad er mest sandsynligt? At en idé om at den amerikanske regering selv stod bag disse angreb bunder i at brødrene skulle være højreorienterede, eller at den bunder i at islamismen i så tilfælde kan frikendes? Det er jo ikke nogen hemmelighed at der blandt islamister eksisterer en konspirationsteori der siger, at USA’s regering og/eller Israel/jøderne udførte angrebet for at skabe had imod muslimer.

Om igen Politiken…

Reklamer

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Michael Jensen said, on 7. august 2013 at 23:59

  Du overrasker mig positivt med dette indlæg Polyb. Det bekræfter mig bare i, at din blog er værd at holde øje med trods alt 😉

  Tak for det 🙂

 2. polyb said, on 8. august 2013 at 08:59

  Mange tak Michael.
  Jeg er desværre ikke så god til at poste nye indlæg for tiden – har lidt for travlt med alt muligt andet 🙂

 3. Viking said, on 27. oktober 2013 at 07:27

  Godt skrevet, Polyb.
  Det er for plat, altid at prøve og smede højrefløjen og islamismen sammen eller det samme med kommunismen og nationalsocialismen. Det er jo åbenlyst kun i tredje parts interesse.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s